پشت پرده اعتراضات به ترخیص نشدن دارو و کالای اساسی، نقشهای برای ورود کالاهای لوکس با ارز ۱۲۲۶ تومان و فروش با ارز ۳۰۰۰ تومان است. برخی شانتاژ میکنند و بر این باورند که میتوانند با شلوغکاری از آب گلآلود ماهی بگیرند.
به گزارش «تابناک»، گویا هماکنون ماجرای ترخیص کالاهای اساسی و دارو ـ که در یک ماه گذشته، همواره معضل جدی مطرح در سطح رسانهها بود و حتی بسیاری با اشاره به موضوع عدم ترخیص این کالاها درباره پیامدهای آن هشدار داده بودند ـ وارد فاز جدید شده و افشاگریهای امروز محمود بهمنی، جنبههای بیشتری از این امر را نمایان کرده است.
بنا بر این گزارش، در حالی که پیش از این گفته میشد ارزی از سوی بانک مرکزی در اختیار واردات قرار نمیگیرد تا واردکنندگان اقدام به ترخیص کالاهای اساسی و دارو از گمرکات و بنادر کشور کنند، امروز محمود بهمین میگوید: بانک مرکزی به این دلیل جلوی ترخیص این کالاها را گرفته که نه کالای اساسی و دارو که خودرو و کالای لوکس بودهاند!
وی امروز در مصاحبهای و خطاب به افرادی که گویا بیشتر منظور از آنها مقامات گمرک کشور و وزارت صنعت است، گفته: میخواهند کالاهای غیراساسی را هم لابلای دارو و کالای اساسی با نرخ ۱۲۲۶ تومان ترخیص کنند و بعد در بازار آزاد با نرخ ۳۰۰۰ تا ۳۱۷۰ تومان بفروشند.
بهمنی همچنین تأکید کرده است: پشت پرده اعتراضات به ترخیص نشدن دارو و کالای اساسی، نقشهای برای ورود کالاهای لوکس با ارز ۱۲۲۶ تومان و فروش با ارز ۳۰۰۰ تومان است. برخی شانتاژ میکنند و بر این باورند که میتوانند با شلوغکاری از آب گلآلود ماهی بگیرند. این درست نیست که ما بیتالمال را ــ دقیقاً تأکید میکنم بیتالمال را ــ مفت و مجانی با ارز ۱۲۲۶ تومان در اختیار این افراد گذاریم که آنها در بیرون با نرخ ۳۱۰۰ تومان بفروشند.
وی با صراحت گفت: یک عده به دنبال استفاده از رانت و این گونه فرصتها هستند، ولی من در این باره گفتم، بسیار خوب؛ آن کالاهایی که جزو کالاهای اساسی به شمار میآیند، حتی اگر پول ندارند، بیایند تعهد بدهند که پس از ترخیص کالا و فروش در بازار، مابهالتفاوت را پرداخت میکنند، ولی مگر میشود خزانه را همین طور داد تا عدهای بردارند و بروند؟ این پول مملکت است، پول مردم است، اجازه نمیدهم با این پول هر کاری خواستند انجام دهند.
بهمنی با تهدید افرادی که به بانک مرکزی اتهام زدهاند گفت: با افرادی که این کار را انجام دادهاند، برخورد قضایی و قانونی میشود.
وی همچنین درباره ۸۳ کشتی که در بنادر منتظر ترخیص شدن هستند گفته: اصلاً این کشتیها شامل دارو و کالاهای اساسی نبودند، بلکه مجموع کشتیهای حامل دارو و کالاهای اساسی هفت تا هشت کشتی بود که تازه رسیده بودند و ما به محض رسیدن آنها گفتیم، سریع این کشتیها را ترخیص کنید و حتی اگر پول نداشتند، با تعهد کالاهایشان ترخیص شود! بانک مرکزی باید پول این کالاها را بگیرد و به خزانه واریز کند. این پول بیت المال است، ولی آقایان میگویند بگذارید ما بدون پرداخت پول این کالاها را با ارز ۱۲۲۶ تومان وارد کنیم؛ متأسفانه ما نمیتوانیم هر چیزی را بگوییم و به همین دلیل آقایان در این مدت هر چه دلشان خواسته، گفتهاند.
بهمنی اذعان کرد: بانک مرکزی همه متخلفان را به دادگاه میکشاند. این گونه نیست که هر چه دلشان بخواهد، بگویند و با شلوغ کردن جامعه و شانتاژ، کالاها را بردارند و بروند؛ ما اجازه چنین کاری را نمیدهیم.
افشاگریهای محمود بهمنی در حالی رخ میدهد که امروز رسما آخرین روز کاری دولت دهم است و همچنین در حالی محمود بهمنی، این گونه پردهدری کرده که پیش از این برخی از تخصیص نیافتن ارز از سوی بانک مرکزی برای ترخیص دارو و کالای اساسی از گمرکات کشور خبر داده بودند.
برخوردار، رئیس مجمع واردات کشور، نخستین کسی بود که با اعلام این امر موضوع را در سطح رسانهای مطرح ساخت و پس از آن، حریری رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی بود که اعلام کرد، کالاهای اساسی و دارو در بنادر کشور به دلیل تخصیص نیافتن ارز و ناهماهنگی میان بانک مرکزی و وزارت صنعت معطل ترخیص هستند. وی از دلایل این ناهماهنگی اظهار بیاطلاعی کرده بود.
در همین حال، روز چهارشنبه هفته گذشته، نادری معاون امور گمرکی ریاست جمهوری اعلام کرد، با مجوز شخصی خود اجازه ترخیص ۵۰ درصد داروهای معطل در گمرکات را صادر کرده است.
وی گفته بود: با توجه به این که کسی به داد مردم در زمینه دارو نرسید، این تصمیم گرفته شد.
نکته جالب اما در اینجاست که وی در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مرکزی از صدور مجوز ترخیص دارو توسط گمرک رضایت دارد، پاسخ داده بود: بانک مرکزی راضی نباشد؛ چه مشکلی دارد؟! اینجا بحث بیمار است. بیماران ناعلاجی که به شدت نیازمند دارو هستند. متأسفانه در این شرایط، خودمان هم واردات دارو را تحریم کردهایم که باید این مشکل هر چه زودتر حل شود.
این در حالی است که تلاشهای خبرنگار «تابناک» برای ارتباط با نادری، معاون امور گمرکی و توضیح در این باره ناموفق بوده است.