واحد تولید حشرات مفید در میانه راه اندازی شد - صدای میانه
منبع : ایرنا

متن شماره 412: واحد تولید حشرات مفید در میانه راه اندازی شدبازدید کننده : 679 نفر

تبريز - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي از راه اندازي پنج واحد توليد حشرات مفيد (انسكتاريوم) در اين استان خبر داد.


محمود كيا روز سه شنبه به خبرنگار ايرنا گفت : اين واحد ها در شهرستانهاي ميانه، كليبر ، خداآفرين ، سيه رود و هشترود راه اندازي شده است.
وي همچنين از بكارگيري 150 نفر كارشناس گياه پزشكي در قالب 52 واحد در سطح مراكز جهادكشاورزي براي ايجاد شبكه هاي مراقبت و پيش آگاهي در مورد محصولات پرمصرف كشاورزي خبر داد و گفت: در سال 89 در راستاي استفاده بهينه از سموم نباتي و جلوگيري از سمپاشي بي رويه، چهار شركت سمپاشي در استان تاسيس شده است.
كيا ، در كنار حذف سموم پرخطر و جايگزين كردن سموم انتخابي و كم خطر بر حفظ حشرات مفيد و دشمنان طبيعي آفات تاكيد كرد.
وي با اعلام اينكه صدور مجوز فعاليت فروشگاههاي سم فروشي ضابطه مند شده است، افزود : در اين راستا حضور كارشناس گياه پزشكي و صدور پروانه به نام كارشناس در اين فروشگاه ها ضروري است.
كيا، نظارت بر فعاليت فروشگاه هاي فروش سموم دفع آفات براي جلوگيري از فروش سموم سنواتي و پرخطر و ملزم كردن آنها برتحويل و ارايه سموم با تجويز نسخه گياه پزشكي توسط كلينيك ها را از ديگر اقدامات اين مديريت جهت توليد محصول سالم عنوان كرد.
وي به استفاده از روشهاي غيرشيميايي براي كنترل آفات و بيماريها و علف هاي هرز تاكيد كرد و افزود: در سال گذشته مبارزه بيولوژيك با آفت ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تريكوگراما در شهرستان ميانه در سطح يك هزار و 200 هكتار صورت گرفته است.
كيا ، همچنين از مبارزه بيولوژيك با كرم قوزه پنبه با استفاده از زنبورهاي تريكوگراما و براكون در زراعت پنبه در سطح 600 هكتار و زراعت ذرت در سطح 200 هكتار در منطقه خدا آفرين شهرستان كليبر خبرداد.
وي گفت: مبارزه بيولوژيك با آفت كرم گلوگاه انار با استفاده از زنبور تريكوگراما در شهرستانهاي جلفا و خداآفرين هم در سطح 200 هكتار صورت گرفته است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان از كنترل آزمايشي آفت كرم خوشه خوار انگور در شهرستانهاي مختلف با ماده بيولوژيك BT و كنترل آفات گلخانه اي اعم از آفات مكنده ، تريپس و مگس مينوز با استفاده از كارتها و نوارهاي رنگي در اكثر گلخانه هاي استان خبر داد.
وي استفاده از نوارهاي رنگي زرد و همچنين پودر كائولن در كنترل آفت پسيل پسته و گلابي در سطح استان ، كنترل تريپس پياز با استفاده از كائولن در تركيب با روغن معدني ، توسعه و ترويج استفاده تابستانه از روغن معدني در كنترل كنه هاي نباتي در محصولات زراعي و باغي را از ديگر اقدامات اين مديريت برشمرد.
كيا به اعمال روش هاي نوين پيش آگاهي با استفاده از مجموع درجه حرارت موثر روزانه (DD ) ، كنترل آفت كرم خراط در سطح 50 هكتار به روش MASS TRAPPING در شهرستانهاي شبستر و شروع برنامه فوق در شهرستان اسكو اشاره كرد.
وي افزود: كنترل آزمايشي سس در مزارع يونجه و سيب زميني با استفاده از سركه و اسيد استيك، كنترل آزمايشي تريپس پياز در فضاي باز با استفاده از رول هاي زرد و آبي هم اجرا شد.
وي همچنين به استفاده از پوشش نايلون در تاكستانها براي كنترل زنجيره مو ، علفهاي هرز ، كاهش هزينه هاي بيل كاري و نياز آبي گياه و استفاده از تريكو درمين بي در كليه گلخانه هاي استان براي كنترل بيماريهاي ريشه اي اشاره كرد.
كيا گفت : استفاده از ماده ENZICOR براي كنترل سفيدك پودري در گلخانه ها، استفاده آزمايشي از نماتد در كنترل كرم سفيد ريشه، استفاده از SPINOSAD در كنترل تريپس پياز و مگس گيلاس (در تركيب با پروتئين هيدروليزات) ، استفاده از NEEMAZAL دركنترل تريپس پياز ، استفاده از تريانوم براي كنترل آزمايشي بيماريهاي ريشه در گلخانه ها و استفاده از پودر كائولن در كنترل SUNSCALD در انار و گوجه فرنگي از ديگر اقدامات كارشناسان اين مديريت در سال گذشته عنوان كرد.
وي همچنين از اجراي طرح هاي آزمايشي كنترل كنه تار عنكبوتي و مگس سفيد در گلخانه ها با استفاده از روغن معدني و پرورش و رهاسازي زنبور براكون در مزارع نخود شهرستان هشترود را در سال گذشته خبر داد.
كيا از توليد محصول سيب سالم و عاري از آفت كشهاي نباتي در شهرستان اهر خبرداد و افزود: در اين طرح كرم سيب به روش MASS TRAPPING با نصب 80 تله به ازاي هر هكتار و نيز شته و كنه با استفاده از روغن معدني كنترل شد.



استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است.
درج مطالب نویسندگان به منزله تأیید آن نیست. 1s