حاجی اصغری با انتقاد از عملکرد وزارت بازرگانی:
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از روند رو به رشد قانونگریزیهای وزارت بازرگانی و عدم وجود ارادهای در این دستگاه برای حمایت از تولید داخلی، گفت: این وزارتخانه کمترین اطلاعات را درباره بخش تولیدی کشور دارد و بنابراین نمیتواند مجری خوبی برای پرداخت دقیق و هدفمند یارانهها باشد.
"سیدمحمدرضا حاجی اصغری" در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت افزود: هماکنون شیر تولید کشور در یک سال افزون بر هشت میلیون تن است که سهم بسیار پایینی از آن برای مدارس اختصاص داده میشود.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: قطع سهمیه شیر یارانهای از پایان خرداد ماه، نگرانی بسیاری از خانوادهها را به دنبال داشته است.
وی با بیان این که قرار نیست به دلیل هدفمندی یارانهها، کمک به توسعه سلامت کشور را متوقف کنیم، ادامه داد: سهمیه شیر مدارس کمک بزرگی به فرهنگسازی مصرف شیر و لبنیات کرده است و نباید به یکباره این سهمیه را برداشت.
قطع شیر یارانهای خلاف تفاهمنامه مجلس با وزیر بازرگانی است
حاجی اصغری با بیان این که بر اساس تفاهم غضنفری و کمیسیون کشاورزی مجلس، قرار شد قیمت هر کیلو شیر ۶۰۰ تومان تعیین شود، توضیح داد: متأسفانه آقای وزیر بازرگانی بدون کمترین توجهی به این تفاهمنامه، تصمیمشان را عوض کرده و از قطع سهمیه شیر یارانهای خبر دادهاند.
خبری از اجرای قانون ارتقای بهرهوری کشاورزی نیست
وی با تأکید بر این که پایبندی مسئولان وزارت بازرگانی به قانون متزلزل است، افزود: مدتها است که مجلس قانون ارتقای بهرهوری بخش کشاورزی را تصویب کرده است، اما از اجرای حتی بخش کوچکی از آن هم خبری نیست.
این کارشناس حوزه کشاورزی، گفت: واقعیت این است که در دستگاههای اجرایی این بخش اراده قوی برای حمایت از تولید وجود ندارد.
سامانه اطلاعات تولید کشاورزی تا پایان ۹۲
نماینده دور هشتم مجلس بر لزوم وجود اطلاعات کافی در زمینه تولید داخلی، ادامه داد: دولت مکلف است تا پایان سال ۹۲ سامانه جامعی را با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی تهیه کند که در آن اطلاعات کامل بخشهای تولیدی کشور در بخش کشاورزی، گردآوری شود.
بحران اطلاعات تولیدی در بازرگانی
حاجی اصغری بیان کرد: وزارت بازرگانی به طور کلی کمترین اطلاعات را در بخش تولید دارد و بدیهی است که نمیشود با اطلاعات ناچیز، یارانههای بخش تولید را هدفمند کرد.
نماینده میانه گفت: سازکار اداری پر پیچ و خمی که بر سر راه یارانههای کشاورزی قرار دارد، موجب شده پرداخت این یارانهها با مشکلهای بسیاری روبهرو شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: تا زمانی که مسئولان وزارت بازرگانی با جدیت پیگیر پرداخت دقیق و هدفمند یارانهها به بخش تولید نباشند، گرهای از گرههای تولید کشاورزی باز نخواهد شد.